Recordaantal leerlingen aan de slag met Eurowijs

Recordaantal leerlingen aan de slag met Eurowijs
In de media 11 april 2023 | Ondernemersbelang.nl

Nooit eerder was de vraag naar het lesmateriaal van Eurowijs zo overweldigend. In het eerste kwartaal van 2023 bereikte Eurowijs met haar lessen en lesmateriaal - dat kinderen helpt goed om te gaan met geld - een recordaantal. Om precies te zijn: 180.502 leerlingen. Vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar is het aantal aanvragen van het materiaal van Eurowijs met maar liefst een derde toegenomen.

Dat de vraag naar het lesmateriaal zo hard zou groeien, is opmerkelijk. Maar volgens initiatiefnemer Hilde Krens volkomen logisch nu de inflatie zo hoog is. 10 jaar geleden startte de Volksbank met Eurowijs. Weliswaar voorzichtig en met bescheiden middelen, maar wel in de overtuiging dat er zeker een behoefte was aan lesstof die kinderen meer en eerder geldbewust zou maken.

Volgens Krens voorzien de lessen en het lesmateriaal van Eurowijs in een duidelijke behoefte. “Door kinderen proactief nu al te leren goed met geld om te gaan, voorkomen we financiële problemen op latere leeftijd. Fijn is ook dat de leerkrachten onze lesmaterialen hoog waarderen waardoor deze enthousiast worden toegevoegd aan de bestaande methodes. Geld is een thema dat steeds meer leeft en dat zien we terug in de groeiende vraag naar financiële educatie.”