Recordaantal scholieren met Eurowijs-lesmateriaal

Recordaantal scholieren met Eurowijs-lesmateriaal
In de media 12 april 2023 | Banken.nl

Het lesmateriaal van Eurowijs is in trek. In het eerste kwartaal van 2023 bereikte Eurowijs met haar lessen en lesmateriaal – dat kinderen moet helpen om goed om te gaan met geld – maar liefst 180.501 leerlingen: een recordaantal. Vergeleken met het eerste kwartaal van afgelopen jaar is het aantal aanvragen van het Eurowijs-lesmateriaal met een derde toegenomen.

“De lesmethode heeft op eigen kracht haar relevantie bewezen”, legt initiatiefnemer Hilde Krens uit. “De positieve reacties van de docenten en mond-tot-mondreclame zorgen voor een organische groei. Inmiddels gebruikt meer dan de helft van de basisscholen in Nederland het Eurowijs-pakket.”

Volgens Krens voorzien de lessen en het lesmateriaal van Eurowijs in een duidelijke behoefte. “Door kinderen proactief nu al te leren goed met geld om te gaan, voorkomen we financiële problemen op latere leeftijd. Fijn is ook dat de leerkrachten onze lesmaterialen hoog waarderen waardoor deze enthousiast worden toegevoegd aan de bestaande methodes.”